Trebuie sa incepem sa ne pregatim pentru urmatoarea iarna. Incalzirea prin pardoseala este o posibila solutie
Eficientizarea spatiului locativ nu este doar un trend, ci a devenit o cerinta a realitatilor cotidiente si chiar o cerinta expresa a responsabililor europeni. Programele de finantare a proiectelor de eficientizare termica deveni din ce in ce mai valoaroase. Pentru ca o locuinta bine iyolata si cu un sistem eficient de incalzire nu va mai da frisoane proprietarilor odata cu apropierea sezonului rece. Continua creste a preturilor la utilitati, dar si a standardelor de confort a transformat piata de profil intr-una extrem de dinamica. Mereu apar alte solutii de incalzire si accesorii mai performante. Incalzirea prin pardoseala este doar unul din sistemele de incalzire care vin ca alternativa pentru sistemele clasice, pe baza de radiatoare.
3 motive de nerefuzat
Dar de ce am opta pentru un astfel de sistem de incalzire? In primul rand, pentru ca va veti bucura de o caldura constanta in camere, fara a crea consum de combustibili suplimentar pentru aceasta. Sistemele conventionale creaza curenti de aer prin care caldura se ridica rapid la nivelul tavanului. Efectul: la nivelul capului va fi o caldura sufocanta, in timp ce picioarele vor ramane reci. Apoi, cei care sufera de diverse alergii vor aprecia in mod suplimentar acest sistem de incarcare pentru ca nu afecteaza calitatea aerului, nepunand in circulatie particule straine. In plus, incalzirea prin pardoseala nu necesita temperaturi asa mari ale agentului termic. In acest mod veti reusi o reducere a facturilor de cel 20%.
Exista mai multe tipuri de incalzire prin pardoseala, in functie de preturi si randament, dar si de spatiul unde se monteaza aceste.
Sistem cu nuturi
Acest produs este fabricat din polistiren expandat cu film din polistiren impotriva umiditatii de culoare neagra. Pasul de punere in opera este de multiplu de 50 mm, grosimea placii este de 35 mm, cu o inaltime totala de 57 mm. O caracteristica importanta, in comparatie cu alte tipuri de placi din polistiren expandat, este izolatia fonica de 23 dB, foarte utila pentru apartamentele de bloc. Ca accesorii recomandate pentru acest tip de sistem de incalzire prin pardoseala se recomanda si adivul pentru beton care va facilita fluidizarea sapei si la eliminarea aerului. Apoi, plasa de sarma pentru armare. Aceasta va fi montata la 10% din grosimea sapei, in partea superioara. Nu uitati si de folia antiumiditate, in special pentru nivelele care au contact cu solul.
Cu placa lisa din polistiren
Produsul se livreaza sub forma de colaci de 200 m. Apoi, placa de polistiren lisa, realizata din polistiren expandat cu un film de culoare gri, are carouri de culoare rosie pentru a facilita punerea in opera. Panoul are o grosime de 20 mm, o densitate de 30 kg/m3 si o rezistenta la compresiune de 150 Kpa. De aceasta data, veti avea nevoie de ceva masi multe accesorii. Pe langa cele trei amintite deja, va trebui sa includeti in pachetul de montaj si clipsurile pentru fixarea tevii si banda perimetrala, care va ajuta la preluarea dilatarilor sapei flotante.
Sistemul industrial
Pentru acest sistem veti avea nevoie in primul rand de teava PE-X cu bariera de oxigen D.20 x 2,0 m. Se livreaza sub forma de colaci de 200 m. Apoi, aceiasi placa polistiren lisa. In alternativa, se poate utiliza sistemul cu beton izolant, aditivat cu perle de polistiren expandat. Iar ca accesorii se vor include toate cele mentionate in cazul anterior.
incalzire pardoseala, incalzirea in pardoseala
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu